Jednostavan kolač koji će se svima dopasti.
Sastojci
Za biskvit:
- 400 g mlevenog keksa
- 125 g kokosa
- 175 g čokoladnog krema
- 120 ml istopljenog putera
- 100 ml slatke pavlake
Za fil:
- 1,5 l mleka
- 240 g šećera
- 4 žumanceta
- 130 g kukuruznog skroba
- 120 g putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
Još:
- 200 g čokolade
- 100 g lešnika
Priprema
Litar mleka stavite da se kuva, a u posudi pomešajte jaja, šećer, vanilu, so, ½ l mleka i skrob, piše Stvar ukusa. Dodajte u vrelo mleko i kuvajte, uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Zatim dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Podelite na 2 jednaka dela, i u jedan deo dodajte istopljenu čokoladu.
Keks, kokos, čokoladni krem, puter i slatku pavlaku dobro sjedinite. Sipajte smesu u kalup dimenzija 24×24 cm i lepo poravnajte. Stavite u frižider pola sata. Preko biskvita sipajte prvo beli deo, pa crni i poravnajte. Ukrasite seckanim lešnicima. Stavite u frižider da se stegne sat vremena.
( Izvor: Stvar ukusa )