recepti poznatih

LAGANA VEČERA ILI DORUČAK: Prolećne slane palačinke po receptu Džejmija Olivera

Ko kaže da moraju biti slatke? Džejmi Oliver ima savršen recept za slane palačinke koje će biti savršen zalogaj za doručak ili večeru

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 avokado

340 g čeri paradajza

100 g spanaća

3 mlada luka

1 limeta

ekstradevičansko maslinovo ulje

1 veliko jaje

125 g brašna

1 1/2 kašičice praška za pecivo

1/4 kašičice soli

230 ml mleka

250 g svežeg sitnog sira

umak po želji

Priprema:

 

Posolite, očistite, ogulite i sitno naseckajte avokado. Paradajz operite i narežite na četvrtine i zatim zajedno s avokadom stavite u salatnu činiju, pa im dodajte četvrtinu spanaća. Naseckajte i dodajte zatim mladi luk i prelijte sve sastojke sokom od jedne limete.

 

Zatim, dodajte kašiku ekstradevičanskog maslinovog ulja, začinite solju i biberom, dobro promešajte i stavite na stranu.

 

Jaje razmutite u blenderu, dodajte brašno, mleko, preostali spanać i prstohvat soli i bibera, a zatim blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Na srednje jaku vatru stavite veliki tiganj, namažite ga s malo maslinovog ulja, a zatim ulijte u njega tanki sloj testa. Pecite oko dva minuta ili dok lagano ne poprimi zlatnu boju, a zatim prebacite na tanjir za posluživanje i ponovljajte postupak sve dok ima testa.

 

Služite sa sirom, paradajzom i avokadom, umakom po želji...