S prvim zracima sunca stižu i mlade koprive. Iskoristite ih na pravi način!
Korovska biljka koja muči mnoge vlasnike velikih dvorišta je za nutricioniste pravo blago. Listove ove biljke najbolje je za pripremu jela koristiti u rano proleće, dok su mladi i puni hranljivih sastojaka.
Donosimo vam recept za čorbu od koprive koja se pravi očas posla.
Sastojci:
1/2 kg koprive
2 krompira
1 dcl slatke pavlake
1 kašičica suvog začina
so, biber
Priprema:
- Koprivu operite, krompir ogulite i narežite na veće kockice i sve zajedno obarite.
- Kad je kucano, sklonite s vatre i procedite, ali tako da vam ostane otprilike dva decilitra vode u kojoj se povrće kuvalo.
- Sad sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom.
- Vratite ponovno na vatru, dodajte slatku pavlaku i začine, ali pazite da ne presolite.
- Pustite da krčka još minut-dva.
- Servirajte toplo.