Kremasto, ukusno, bogato i idealno kada vam treba raskošna poslastica koja će delovati kao da je u nju uloženo više truda
Sastojci
Za koru:
300 g mlevenog keksa
100 g maslaca
1 kašika šećera u prahu
Za fil:
600 g krem-sira
1/2 šolje šećera
7 kašika soka od pomorandže
2 jajeta
1/2 šolje milerama
Priprema
Pomešajte mleveni keks sa šećerom, pa dodajte otopljeni maslac. Promešajte i rasporedite u pripremljeni kalup za torte prečnika 24 cm.
Za fil izmiksajte krem-sir sa šećerom, dodajte sok i jedno po jedno jaje. Na kraju dodajte mileram, pa dobro sjedinite.
Sipajte smesu na podlogu od keksa i pecite 30 minuta na 170 stepeni. Zatim ugasite rernu i ostavite tortu u rerni sa odškrinutim vratima još 15 minuta.
Dekorišite po ukusu.
( Izvor: zena.blic.rs )