ovo niste znali

NIKAD SE NIJE HVALILA SVOJIM OGROMNIM SRCEM: Vesna Zmijanac pružila dom devojčici iz Zvečanske, a onda se dogodio OBRT

Mnogo toga je poznato o životu jedne od najpopularnijih pevačica na našim prostorima, ali o ovom aspektu svog života nije volela da govori...

foto: Damir Dervišagić

Kako su pre izvesnog vremena pisali domaći mediji, pevačica Vesna Zmijanac je, nakon što je dvaput izgubila bebu u sedmom mesecu trudnoće, počela da pomaže deci iz Doma za nezbrinutu decu u beogradskoj Zvečanskoj.


Ona je, prema priči jedne žene koja je radila u ovoj ustanovi, posećivala mališane, donosila im igračke, slatkiše i odeću, a s jednom devojčicom se zbližila toliko da je poželela da je usvoji. Ona je, kako je pisao Kurir, počela da provodi mnogo vremena s Vesnom, išle su na izlete, a čuvena pevačica je pokušavala da nadomesti devojčici nedostatak roditelja.

 


Ipak, kako je 1989. godine Vesna ponovo zatrudnela i trudnoća je bila visokorizična, procedura usvajanja nije realizovana. Pevačica je morala da se preseli u Zagreb zbog održavanja trudnoće, ali je nastavila održava kontakt s devojčicom. Ona je od Zmijančeve svake nedelje dobijala pakete sa slatkišima, igračkama i garderobom. Slale su i pisma jedna drugoj jer je devojčica tada krenula u školu i naučila je da piše. To se nastavilo i nakon što je Vesna u oktobru 1989. rodila ćerku Nikoliju. Pomagala je devojčici tokom školovanja, plaćala joj udžbenike i davala joj novac za rekreativnu nastavu.

 

FOTO: Dragana Udovičić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Screenshot
FOTO: Ana Paunković
FOTO: Dragan Kadić
FOTO: Stefan Jokić
FOTO: Dragan Kadić


Njih dve su i dalje u kontaktu, što je i potvrdila pevačica:

 

O tome nikada nisam pričala, ne volim da pravim pompu oko toga. Mnogima sam pomagala, naročito deci kojoj je bilo teško. Jeste, istina je da sam se vezala za jednu devojčicu, čujemo se i dalje ponekad. Neka od te dece su me zaboravila, neka nisu. Mnogi od njih me se i danas sete, čestitaju mi rođendan, jave se. Eto, samo to mogu da vam kažem i ništa više — istakla je skromno živa legenda folk muzike.