danas slavi

NIJE MOGLA DA ZAMISLI DA ĆE BITI OVAKVA ZVEZDA: 5 zanimljivosti o Nikoliji Jovanović koje sigurno niste znali

0

Jedna od najpopularnijih mladih zvezda na javnoj sceni u Srbiji danas proslavlja 31. rođendan, a tim povodom predstavljamo vam neke činjenice o njenom životu koje su možda promakle i najvećim obožavaocima

foto: Foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Iako je dobro poznato da je njena majka legenda folk muzike Vesna Zmijanac, Nikolija Jovanović uspela da je izgradi takvu karijeru da se to pominje samo kao zanimljivost — ona je odabrala sasvim drugi žanr i svoj put i postigla brojne uspehe.


Iza sebe ima dva studijska albuma, ali veliki broj uspešnih singlova, (doduše, kratko) učešće u rijalitiju "Survajvor" i takmičenju "Ples sa zvezdama", saradnju s najvećim regionalnim imenima iz sveta hip-hopa, a formirala je i jedinstven stil, kako muzički, tako i kada je reč o njenom izgledu.


Ipak, postoje neke zanimljivosti o njenom životu koje su vam možda promakle...

 

Rođena je u Zagrebu


Iako se oseća kao Beograđanka, jer je u srpskoj prestonici odrasla, ginekolog koji je vodio Vesninu trudnoću živeo je i radio u glavnom gradu Hrvatske, pa je Nikolija i — makar po mestu rođenja — Zagrepčanka!


Pored toga, nekio od njenih predaka živeli su na teritoriji ove zemlje.


Ja sam se rodila u Zagrebu, još ako se računa i osam meseci dok je mama ležala u bolnici dok sam bila u stomaku. I moj deda po maminoj strani je iz Siska, pa imam i ja dosta vašeg hrvatskog — izjavila je ona jednom prilikom.


Pojavila se u majčinom spotu


Kad je imala svega šest godina, nikolija se pojavila u spotu Vesne Zmijanac za pesmu "Kad bih znala kako si", gde je imala važan glumački zadatak i odlično se pokazala, a izgledala je neodoljivo s kratkom paž frizurom.

 

1 / 4 Foto: Youtube Printscreen


Osvojila je gradsko takmičenje u pevanju


Iako nije planirala da se bavi muzikom, od malena je mogla da se pohvali izuzetnim talentom za pevanje, pa je tako, dok je bila učenica osnovne škole, učestvovala u jednom gradskom takmičenju i osvojila prvu nagradu "Zlatna sirena". Nastupila je s pesmom A Whole New World iz Diznijevog "Aladina".

 

Ima diplomu da je — poslovna žena


Nikolija je četvrtu godinu srednje škole završila u Atini, gde je nastavila dalje školovanje. Iako je radila u klubovima, nije ni slutila da će izgraditi muzičku karijeru i obrazovanje joj je bilo na prvom mestu, pa je tako 2013. godine diplomirala na Fakultetu za finansije i biznis američkog koledža Deree.

 

1 / 9 Foto: Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Videćemo je i kao glumicu


Pored toga što je u svojim spotovima pokazala da je kamera i te kako voli, Nikolija će pravi glumački test imati i na snimanju za veliko platno. Ona je, naime, deo ekipe koja igra u postapokaliptičnom filmu "Volja sinovljeva", u režiji Nemanje Ćeranića, a u ovom ostvarenju igraće velika imena poput Žarka Lauševića, Sergeja Trifunovića, Svetozara Cvetkovića...

 

A tek ima 31 godinu i jedva čekamo da vidimo šta nam sve sprema za godine pred nama!

 

makonda-tracker