brza i laka priprema

JEDNOSTAVAN I UKUSAN OBROK: Najbrži recept za punjene TIKVICE zapečene u rerni

Pred nama su topliji dani, a samim tim i laganiji obroci

foto: Shutterstock

Ukoliko želite da unesete neku jednostavnu i ukusnu promenu u svoj jelovnik, obavezno probajte ovaj recept za punjene tikvice.

 

Sastojci:

 

pola litra pavlake za kuvanje

pola kilograma junećeg ili svinjskog mesa

200 grama trapista

1 glavica crnog luka, veća

1 čen belog luka

5 tikvica, srednje veličine

ulje

peršun, so, biber po želji

 

Priprema

 

Očistite crni i beli luk i iseckajte ga što sitnije, ali ih nemojte mešati.

U dubok tiganj sipajte ulje, a kad se zagreje smanjite temperaturu i dodajte crni luk. Kad se dobro izdinsta, dodajte beli (on obavezno ide kasnije kako ne bi zagoreo), onda sipajte meso.

 

Nakon što sve dobro promešate, stavite biber i so po želji, pa dinstajte sve dok meso lepo nepromeni boju.

 

Potom dodajte polovinu odvojene pavlake za kuvanje, odnosno oko 250 mililitara, promešajte i dodajte peršun.

 

Tikvice operite, presecite na pola i izdubite, ali nemojte ih ljuštiti spolja.

U veći pleh stavite pek-papir, poređajte tikvice, a potom ih napunite smesom od mesa.

 

Nakon toga dobro izrendajte trapist preko smese i, na kraju, sve prelijte ostatkom od 250 mililitara pavlake za kuvanje.

 

Peći u unapred zagrejanoj rerni na temperaturi od 200 stepeni, najmanje 40 minuta.