Kombinacija kokosa i bele čokolade takođe je sjajan spoj i zato dajte priliku belim čupavcima, koji bi vam mogli postati još draži od klasičnih!
Sastojci:
Za biskvit:
6 jaja
6 kašike brašna
4 kašike šećera
1,5 dl ulja
1/2 praška za pecivo
Za glazuru:
300 g bele čokolade
4 dcl mleka
4 dcl slatke pavlake
kokos
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Pazite prilikom odvajanja jer ne bi smeli da se pomešaju. Umutite žumanca i šećer. Mutite dok smesa ne postane svetla. Tada postepeno dodajte ulje, nikako odjednom.
Umutite belanca u čvrst šne. Naizmenično u žumanca dodajte malo brašna i šnea, pa pažljivo i polako mešajte. Ponavljajte postupak dok ne utrošite brašno i šne.
Tepsiju podmažite maslacem, uljem ili svinjskom mašću, zatim pospite prezlama i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 30 minuta.
Da biste znali da je biskvit pečen, ubodite čačkalicom i ako je suva, pečen je.
Belu čokoladu otopite sa mlekom i slatkom pavlakom uz konstantno mešanje.
Glazuru i biskvit ohladite pre završne faze. Isecite biskvit na kocke. Zatim jednu po jednu kocku umočite u glazuru, a zatim uvaljajte u kokos i odložite.