Ne samo što je ukusno, već vam i čuva imunitet. Probajte i uverite se sami.
Sastojci:
1 glavica belog luka
so po želji
5 kašika ulja
3 kašike sirćeta
400 ml mlake vode
2-3 male ljute pečene papričice
peršun po želji
Priprema:
Beli luk očistite i operite. Stavite ga u drvenu činiju za pasiranje (avan), a može i u blender. Dodajte so. Pasirajte ga dok ne dobijete glatku smesu kao majonez (možda će trajati malo duže, ali tajna je u dugom pasiranju).
Dodajte ulje i mešajte da se sve ujednači. Postepeno dodajte sirće i sve mešajte.
Zatim dodajte mlaku vodu i dobro promešajte. Stavite ljute papričice i sitno naseckan peršun.
Napomena:
Sastojke možete povećati ili smanjiti, zavisi od ukusa.
Čuva se u frižideru.
( Stvar ukusa.rs )