recept

NIKAD UKUSNIJA, GOTOVA ZA 10 MINUTA: Kremasta pasta KARBONARA po receptu čuvenog Gordona Remzija

Ručak koji se brzo sprema, jede u slast i od sada ćete ga redovno praviti

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

za 1 porciju

 

125 g špageta

30 g smrznutog graška

80 g slanine, izrezane na male komadiće

2 žumanceta

1 1/2 kašike Crème Fraîche ili kisele pavlake, grčkog jogurta...

2 pečurke, naseckane

1 ljuta paprika, očišćena i naseckana

maslinovo ulje

2 čena belog luka, naseckana

50 g parmezana

2 kašike naseckanog peršuna

so i biber

 

Priprema:

 

Zakuvajte vodu u šerpi, posoliite je i dodajte testeninu. Kuvajte prema uputstvima sa pakovanja.

 

Tiganj stavite na srednje jaku vatru, dodajte kašiku maslinovog ulja, a zatim slaninu kad je ulje vruće. Dodajte malo bibera i beli luk nakon otprilike dva minuta kuvanja, a zatim pečurke i papriku.

 

Dinstajte dok slanina ne postane hrskava, a pečurke lepe zlatno-smeđe boje. Posolite po ukusu.

 

Narendajte parmezan a preko žumanaca. Zatim dodajte pavlaku i sve promešajte. Smesi dodajte kašičicu hladne vode. U tiganj sa slaninom dodajte grašak i nastavite da kuvate, dodajući oko tri kašike vode u kojoj se kuvala testenina.

 

Kad je testenina gotova, procedite je, ostavljajući malo tečnosti za umak. Testeninu dodajte slanini i pečurkama. Dobro je izmešajte i zatim sve prelijte smesom jaja i mešajte dok umak ne postane kremast. Na kraju dodajte peršun i servirajte.