prijatno

ODLIČNA IDEJA ZA SUTRAŠNJI RUČAK: Vojvođanski PAPRIKAŠ sa mesom, po starom receptu domaćica!

Uz divan ručak možete služiti salatu po izboru ili zimnicu.

foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

400 g svinjskog mesa od buta

2 srednje glavice luka

2 srednje šargarepe

500 g seckane paprike

po potrebi mast

so

suvi biljni začin

lovorov list

peršun

po ukusu 1-2 kašike šećera

 

 

Priprema:

 

Svinjsko meso iseći na kockice i izdinstati. Kad ispari voda i meso bude mekano ispržiti meso. Izvaditi meso na tanjir.

 

Na masti gde se dinstalo meso ispržiti crni luk iseckan na kockice. Dodati seckanu papriku i seckanu šargarepu, izmešati. Kratko upržiti.

 

Začiniti paprikaš. Izmešati i nastaviti sa dinstanjem oko 10 minuta.

 

Dodati i komadiće mesa. Dinstati paprikaš dok ispari sva voda i paprika bude mekana. Po ukusu može se dodatini šećer da ublaži kiselost paprikaša.

 

Služiti toplo jelo uz salatu po izboru.