Iznenadićete se koliko se jednostavno prave, a ukus je izvanredan
Tanke francuske ili deblje američke… nema tu puno filozofije kada se radi o palačinkama, osim kada biramo nadev za ovu svima omiljenu poslasticu. Svoje ukućane možete iznenaditi potpuno novim načinom omiljenog zalogaja – zebrastim palačinkama. Vrlo su efektne, dolaze iz porodice tankih francuskih palačinki, a razlikuju se po smeđim šarama koje se dobiju dodatkom kakaa u deo smese.
Priprema je vrlo jednostavna pa je vrlo lako mogu svladati i početnici.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 1 kašika rastopljenog margarina
- 1 dcl mineralne vode
- brašno
- 1 kašika kakaa (ide u 1/4 testa)
- 1 pumpica ili slastičarska vrećica za šaranje
Priprema
Pomešajte jaja, so, margarin, mineralnu vodu, a zatim smesi postepeno dodajte brašno dok sve dok ne postane kremasta i srednje gusta.
Odvojte 1/4 smese u drugu posudu, dodajte kakao i miksajte dok se sastojci dobro ne izmešaju. Dobijenu smesu ulijte u pumpicu ili poslastičarsku vrećicu s uskim nastavkom. Zagrejte ulje na tiganju i sipajte klasičnu smesu za palačinke, pričekajte 10-ak sekundi dok se testo malo ne zapeče i da ne bude kašasto, a zatim pumpicom u krug iscrtajte spirale.
Palačinku ispecite do kraja i ponovite postupak sa svakom sledećom. I to je to!