prste da poližete

USPEVAJU SVIMA, NEMOGUĆE IM JE ODOLETI: Otkačene ZEBRA-PALAČINKE su slatkiš koji MORATE da probate (RECEPT)

Iznenadićete se koliko se jednostavno prave, a ukus je izvanredan

foto: Shutterstock

Tanke francuske ili deblje američke… nema tu puno filozofije kada se radi o palačinkama, osim kada biramo nadev za ovu svima omiljenu poslasticu. Svoje ukućane možete iznenaditi potpuno novim načinom omiljenog zalogaja – zebrastim palačinkama. Vrlo su efektne, dolaze iz porodice tankih francuskih palačinki, a razlikuju se po smeđim šarama koje se dobiju dodatkom kakaa u deo smese.


Priprema je vrlo jednostavna pa je vrlo lako mogu svladati i početnici.

 

Sastojci:

 

  • 500 ml mleka
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 1 kašika rastopljenog margarina
  • 1 dcl mineralne vode
  • brašno
  • 1 kašika kakaa (ide u 1/4 testa)
  • 1 pumpica ili slastičarska vrećica za šaranje

 

Priprema

 

Pomešajte jaja, so, margarin, mineralnu vodu, a zatim smesi postepeno dodajte brašno dok sve dok ne postane kremasta i srednje gusta.

 

Odvojte 1/4 smese u drugu posudu, dodajte kakao i miksajte dok se sastojci dobro ne izmešaju. Dobijenu smesu ulijte u pumpicu ili poslastičarsku vrećicu s uskim nastavkom. Zagrejte ulje na tiganju i sipajte klasičnu smesu za palačinke, pričekajte 10-ak sekundi dok se testo malo ne zapeče i da ne bude kašasto, a zatim pumpicom u krug iscrtajte spirale.

 

Palačinku ispecite do kraja i ponovite postupak sa svakom sledećom. I to je to!