RECEPT

OVAJ DESERT JE NAZVAN ZABORAVLJENIM FAVORITOM: Lagani KREM od LIMUNA sprema se od četiri sastojka i OČARAVA UKUSOM

Slavna gastro diva Meri Beri u svom kuvaru Classic govori o kremu od limuna i naziva ovaj desert "zaboravljenim favoritom".

foto: Shutterstock

Količina je dovoljna za šest serviranja. Imajte na umu da mora dobro da se rashladi pre jela.


Sastojci:

 

1 limun

100 ml slatkog belog vina

75 g šećera u prahu

300 ml slatke pavlake

 

Priprema:

 

Pažljivo ogulite koricu limuna i odstranite gorkastu belu opnu. Prepolovite limun i iscedite sok.

 

Vino, koricu limuna i sok promešajte u manjoj posudi i dodajte šećer. Kuvajte na laganoj vatri i mešajte dok se šećer ne otopi.

 

Sklonite s vatre i ostavite da odstoji minimum sat vremena na sobnoj temperaturi.

 

Procedite sirup i sačuvajte koricu, pa je nasecite u tanke trakice i ostavite da se suše na vazduhu.

 

Rashlađenu slatku pavlaku izmiksajte sa sirupom u krem.

 

Podelite u šest čaša i ostavite najmanje dva sata u frižideru. Dekorišite preostalom koricom limuna.