Mekane lepinje koje možete da mažete kajmakom, sirom, džemom, kremom, omiljenim namazima...
Sastojci:
10 g suvog kvasca
15 g šećera
280 ml tople vode
50 ml ulja
700 g + 100 g brašna
1 kašičica soli
maslinovo ulje
Priprema:
Šećer i kvasac pomešajte sa 30ml tople vode i ostavite da se aktivira 2 minuta. Zatim dodajte preostalu vodu i promešajte žicom. Sipajte ulje, pa dodajte prosejano brašno (100 g) i so. Promešajte žicom. Sipajte ostalo brašno i umesite testo. Premažite činiju sa malo ulja i stavite testo. Pokrijte providnom folijom i neka odmara sat vremena.
Premesite testo i podelite na 8 delova i pospite sa malo brašna. Od svakog dela oblikujte loptu. Ređajte u tepsiju obloženu pek papirom dimenzija 30×15 cm. Premažite sa ulje i pospite sa malo brašna. Pokrijte krpom i ostavite da odmara 20 minuta. Pecite na 180°C 25 minuta. Premažite ih još jednom sa malo ulja kada su gotove.