niže uspehe

DOBRO JE ZNATE, A NISTE ZNALI DA JE — BEOGRAĐANKA! Danica je već osvojila svet, a uskoro će zaigrati u filmu o Kosovu

Glumica Danica Ćurčić igra glavnu ulogu u jednom od trenutno najpopularnijih trilera na planeti

foto: Profimedia

Glavna uloga u danskoj seriji Equinox, koja je privukla mnogo pažnje na platformi Netfliks, pripala je glumici Danici Ćurčić. Iako joj je ona dala neslućenu slavu, ovo je samo jedna od brojnih rola kojima glumica može da se pohvali nakon decenije uspešne karijere.


Do sad je igrala u velikom broju filmova i serija u Danskoj, a malo je poznato da je ona Beograđanka! Danica je rođena u glavnom gradu Srbije, ali se još kao beba preselila u Kopenhagen. Kako se navodi u njenoj biografiji na sajtu IMDb, glumu je završila 2012. godine i odmah postala članica Danskog kraljevskog pozorišta.

 

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

 

Isto tako brzo postigla je uspeh i ispred kamere, a u dva trilera je zaigrala još kao studentkinja. Već 2014. godine je proglašena "zvezdom u usponu" na 64. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, i to zbog njene glavne uloge u danskom filmu "Na ivici". Iako je najpoznatija po trilerima, odlično se pokazala u komediji All Inclusive.

 

U novembru 2020. prestolonaslednički par princeza Meri od Danske i princ Frederik dodelili su Danici tradicionalnu godišnju nagradu za doprinos kulturi, a ona nije krila koliko je bila zatečena ovim laskavim priznanjem.

 

 

Ove godine ćemo je gledati i u jednom srpskom filmu — "Mraku", čiju režiju i scenario potpisuje Dušan Milić, a Danica nastupa rame uz rame sa Slavkom Štimcem. U pitanju je film čija se radnja odvija u kosovsko-metohijskim enklavama.


"Mrak" se bavi periodom između 17. marta i 11. aprila, odnosno, Uskrsa te 2004. godine kada je, po svedočenju ljudi sa kojima sam razgovarao, na Kosovu vladao najveći strah — rekao je Novostima Milić krajem prošle godine.


On je istakao da su Slavko i Danica "glumci prvog reda", ali da je filmu najveću radost unela mala Miona Ilov iz Prokuplja, koja igra ulogu devojčice Milice.