meke i vazdušaste

ŠTO DUŽE STOJE - SVE SU LEPŠE! Starinski recept za najukusnije "LEDENE" KIFLICE sa džemom

Zanimljiv recept za jelo koje možete poslužiti u svako doba dana.

foto: Shutterstock


Sastojci:

 

250 gr masti
4 kašike šećera
1 jaje
150 gr toplog mleka
1 kesica suvog kvasca
500 gr brašna
rendana korica limuna
1 vanilin šećer

 

Za punjenje

 

džem od kupina (ili po izboru)
prah šećer

 

 

Priprema:

 

Umutiti mast, jaje i šećer, pa u to dodati mleko, brašno i ostale sastojke.

 

Sjediniti i umesiti testo pa ga staviti u frižider na 3-4 sata.

 

Testo premesiti, podeliti na 5 delova.

 

Svaki deo razviti u krug i podeliti ga na 8 delova.

 

Na svaki deo staviti malo džema, savijati kiflice i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni nekih tridesetak minuta.

 

Kiflice treba da ostanu svetle.

 

Kiflice uvaljati u prah šećer i poslužiti.

 

Napomena: kiflice su predivne, liče na vanilice i sve su lepše što duže stoje.