Ovaj lagani ručak priprema se brzo i idealan je kako za posebne prilike poput praznika tako i za svaki dan
Sastojci:
- 500 g ribe
- 1 limun
- 700 g krompira
- mlevena slatka paprika
- maslinovo ulje
- ruzmarin
- bosiljak
- majčina dušica
- origano
- biber
- so
- 1 glavica crnog luka sečen na krugove
- 2 čena belog luka seckana
Priprema
Ribu iseći na manje parčiće. Zatim dodati sve začine, malo soka limuna, ulje i dobro izmešati. Ostaviti u marinadi bar pola sata pokriveno.
Na drvene štapiće ređati komadiće ribe i luka koji ste malo posolili. Krompir isecite po želji, dodajte suvi začin ili so, biber, mlevenu slatku papriku i maslinovo ulje. Dobro izmešati i sipati u podmazan pleh.
Odozgo poređati ražnjiće ribe. Peći na 220°C oko 50-100 min.
( Izvor: kodbakeugostima )