Domaćice koje prvi put naprave kosovsku pitu sa sirom kažu da je bolja čak i od gibanice!
Sastojci:
- 500 g brašna
- 500 g sira
- 4 jaja
- 150 g ulja
- 650 g kiselog mleka
- so
- 3 dl vode
Priprema
Brašno prosejte i sipajte ga u posudu za mešenje.
Ako imate kao ja izuzetno slan sir, potopite ga u vodu da ga prekrije i sačekajte 10-ak minuta.
Posle 10-ak minuta ocedite sir, ali nemojte bacati, vodu već zadržite — malo više od 3 dl vode, koja vam je potrebna za mešenje testa.
U brašno dodajte 3 kašičice soli i promešajte. Napravite udubljenje u brašnu i počnite polako da dodajete vodu i da ga mesite.
Procenite da li treba dodati još malo vode — testo treba da bude meko i lako za rad.
( Izvor: Od tanjira do pjata )