RECEPT

PILETINA SA KROMPIROM U BEŠAMEL SOSU: Savršen ručak koji ćete OBOŽAVATI

Obradujte ukućane ovim ukusnim obrokom

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

3 manja krompira

1 praziluk

500 gr pilećih grudi

200 gr šampinjona

150 gr kačkavalja mast

so

italijanska mešavina začina

50 gr putera

30 gr brašna

500 ml hladnog mleka

40 gr parmezana

 

Priprema:

 

Stavite krompir u ljusci da se kuva. Izdinstajte pečurke. Kad su gotovo sklonite sa vatre. Dodajte praziluk, malo propržite, posolite, i dodajte pileće meso. Posolite i dodajte mešavinu začina. Vratite šampinjone. Napravite bešamel. U šerpu sipajte puter, dodajte brašno, malo propržite i dodajte hladno mleko. dodajte rendani kačkavalja. Prelijte meso bešamel sosom, promešajte, stavite u nauljen pleh i pospite parmezanom. Pecite na 180 c – 35 minuta.