Predstavljamo vam kiflice koje će ubuduće biti vaše omiljene!
Sastojci:
- 15 gr kvasca
- 200 gr kiselog mleka
- 50 ml mleka
- 50 ml vode
- 30 ml maslinovog ulja
- 400-450 gr brašna
- 200 gr sira
- 1 jaje
- 1 žumance
- susam
- malo šećera i soli
Priprema
U mlakom mleku rastopiti kvasac dodati pola kašičice šećera, pa kad zapeni dodati vodu, kiselo mleko, ulje i jaje .
Dodavati polako brašno da se dobije mekše testo. Dodati i malo soli. Testo zamesiti dobro da bude glatko, pa ga pokriti da odstoji pola sata.
Testo razviti na pobrašnjiven sto, razviti ga tanko i iseći na pravougaonike. Seći ga po vertikali, ne do kraja, a u gornji deo staviti komade sira i uviti u rolnicu
Ređati u pleh koji ste obložili pek-papirom. Pokriti da odstoji, pa premazati žumancetom i malo uljem i posuti semenkama.
Peći na 200 stepeni C oko 30 min.
Kad izvadite kiflice iz rerne, pokrijte nakratko. Služite za doručak užinu ili večeru i, što je najvažnije, uživajte!