Niko im neće odoleti, pa čak iako su na "dijeti".
Potrebno je:
200 ml mlakog mleka
15 gr kvasca
1 kašika brašna
1 kašičica šećera
350 gr brašna
1 jaje
korica limuna
30 ml ulja
ulje za prženje
krem za punjenje
Priprema:
U mleko dodati šećer i kvasac dodati kašiku brašna izmešati da kvasac nadodje. Dodati jaje pa ga malo žicom umutiti dodati 350 brašna, ulje soli koricu limuna i zamesi glatko mekše testo.
Ostaviti da poraste pa razviti za pola cm izvaditi krofne.
Izvaditi jednu krofnu pa još jednu čiju sredinu izvadite sa manjom čašicom da krofna ima rupu
Staviti jednu preko druge.
Redjati u podmazan poslužavnik i pokriti da odmara oko 15 min. Pržiti u dubokom ulju i puniti kremom ili džemom.
( Bakina kuhinja )