I ZA SLAVU I ZA SVAKI DAN

VOLITE ČUPAVCE? U OVO ĆETE SE ZALJUBITI! Čudesna LAMINGTON TORTA često se naziva — ČUDOM od kolača! (RECEPT)

Nestvarno je sočna i ukusna i bez sloja džema, a tek ako joj dodate ovu voćnu aromu dobićete jednu od najlepših tortica na svetu — čuvenu australijsku lamington tortu

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 190 grama maslaca
  • 3 jajeta
  • 350 grama brašna
  • 250 mililitara mleka
  • 220 grama šećera u prahu
  • 220 grama tamne čokolade
  • 250 mililitara slatke pavlake
  • 2 kašike ekstrakta vanile
  • šolja kokosovog brašna
  • džem od malina ili jagoda po želji


Priprema


Zagrejte rernu na 170 stepeni, a potom podmažite dublju tepsiju u kojoj ćete peći tortu.


Maslac umutite mikserom u dubokoj činiji i dodajte šećer u prahu, kašiku ekstrakta vanile, jaja i između dodavanja sastojaka mutite. Na kraju sipajte mleko i brašno, pa sve dobro promešajte.


Potom prelijte ovu smesu u tepsiju i pecite najviše sat vremena, a zatim ostavite da se prohladi svega pet minuta.


Napomena: Po želji presecite kolač na pola i premažite debljim slojem džema od maline ili jagode, a potom poklopite kao sendvič.


Za to vreme pomešajte čokoladu s pavlakom i mešajte na pari kako bi se čokolada otopila. Prelijte ovom mešavinom kolač i na kraju ga pospite kokosom.