recept

ZAPEČENE BOMBICE OD MLEVENOG MESA: Obogatite vašu prazničnu trpezu NAJUKUSNIJIM slanim predjelom!

Ukoliko želite da vaša praznična gozba bude bogatija i interesantnija nego ranijih godina, obavezno okušajte s ovim neobičnim ćufticama.

foto: Shutterstock


Slane bombice od mlevenog mesa možete pripremiti ranije i zamrznuti, a onda ispeći u rerni pred posluženje.


Sastojci:

500 gr nemasne junetine
150 gr svinjetine
150 gr prezli
2 dcl mleka
4 jajeta
1 glavica luka
2 čena belog luka
so i biber
origano
peršun


Priprema:

 

Ugrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa.

 

U većoj činiji, izmešajte mlevenu svinjetinu i junetinu, prezle, mleko, jaja, seckani beli i crni luk, so, biber i origano.

 

Ostavite masu u frižideru oko pola sata.

 

Formirajte loptice i poređajte na pleh sa pek-papirom.

 

Pecite dvadeset do trideset minuta - u zavisnosti od veličine ćuftice.

 

Svaku nabodite na čačkalicu i poslužite.