Ukoliko želite da vaša praznična gozba bude bogatija i interesantnija nego ranijih godina, obavezno okušajte s ovim neobičnim ćufticama.
Slane bombice od mlevenog mesa možete pripremiti ranije i zamrznuti, a onda ispeći u rerni pred posluženje.
Sastojci:
500 gr nemasne junetine
150 gr svinjetine
150 gr prezli
2 dcl mleka
4 jajeta
1 glavica luka
2 čena belog luka
so i biber
origano
peršun
Priprema:
Ugrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa.
U većoj činiji, izmešajte mlevenu svinjetinu i junetinu, prezle, mleko, jaja, seckani beli i crni luk, so, biber i origano.
Ostavite masu u frižideru oko pola sata.
Formirajte loptice i poređajte na pleh sa pek-papirom.
Pecite dvadeset do trideset minuta - u zavisnosti od veličine ćuftice.
Svaku nabodite na čačkalicu i poslužite.