Priprema je jednostavan, a ručak vrhunski!
Potrebno je:
Za faširane:
300 gr mlevenog mesa
1 mala glavica crnog luka
1 manja kriška hleba potopljenog u mleko
2 čena belog luka
malo crverne mlevene paprike
1 jaje
so, biber
Krompir i povrće:
500 gr krompira na kolutove tanje
malo kačkavalja
1 crvena paprika
1/2 tikvice
1 crveni manji luk
ulje
200 gr kisele pavlake
1 jaje malo mleka
Priprema:
U mleveno meso dodati sitno seckan crni i beli luk, isceđeni hleb , malo paprike mlevene, manje jaje, soli i bibera, i sve dobro izjednačiti rukama. Praviti manje faširane.
Krompir i povrće posoliti, pobiberiti i izmešati.
U podmazan pleh ređati povrće, a između faširane i kačkavalj. Još malo pouljiti.
Peći na 200 stepeni C oko 50 minuta da lepo zarumeni.