RECEPT DANA

DOMAĆI KOLAČ S JABUKAMA KOJI VRAĆA U DETINJSTVO: Brz i lak recept za omiljenu poslasticu savršenog UKUSA!

Preukusno i brzo!

foto: Profimedia

Sastojci:

 

3 jaja 12 kašika šećera 12 kašika mleka 12 kašika ulja 15 kašika mekog brašna 1 kašičica praška za pecivo

 

Nadev:

 

1 kg slatko kiselih jabuka 5 kašika šećera ili po ukusu 2 kašike griza 1 kašičica cimeta, ili po ukusu

 

Priprema:

 

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Penasto ulupati jaja sa šećerom. Dodati mleko i ulje, pa opet ulupati. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i sve umutiti zajedno.

 

U pleh dimenzija 20 x 30 ili 23 x 33cm, sipnuti malo ulja pa razvući četkicom, zatom posuti sa malo brašna i svuda drmajući tepsiju rasporediti. Ili staviti papir za pečenje.

 

Istresti malo više od pola smese, pa staviti u rernu da se zapeče i uhvati korica oko 15 minuta smanjivši temperaturu na 180 stepeni.

 

Dok se biskvit peče očistiti i izrendati jabuke, pa im dodati šećer i kratko, oko 5 minuta na vatri ih prokuvati. Na kraju dodati griz i cimet i sve promešati.

Kada se korica uhvatila preko nje stavljamo ceo nadev i ravnomerno rasporedjujemo. Preko nadeva izlivamo ostatak mase za kolač i vraćamo da se kolač dopeče.

 

Peći još oko 20 minuta na 180 stepeni. Pečen kolač ohladiti, iseći u kocke, po želji posuti šećerom u prahu i poslužiti.