oduševićete se

NAJUKUSNIJE PALAČINKE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA: Tajna je u ovoj CAKI, a priprema je NIKAD JEDNOSTAVNIJA!

U receptu slavnog kuvara Džejma Olivera nema odvajanja belanaca od žumanaca, nema merenja i specijalnih sastojaka, sve je u jednoj brojki.

foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 šolja brašna
1 šolja mleka
1 jaje
1 kašičica praška za pecivo

 

Umutite sve sastojke, te namažite tiganj za palačinke sa dve kapi ulja i stavite na šporet na laganu vatru. Kada se zagreje, stavite tri kašike smese i pecite. Kada po krajevima počnu da se pojavljuju “mehurići”, okrenite palačinku i pecite dok ne dobije zlatno smeđu boju.

 

Servirajte s javorovim sirupom, voćem i medom, borovnicama i slatkom pavlakom. Ovako pripremljene američke palačinke mogu se jesti i u slanoj kombinaciji odnosno sa slanim punjenjem.