OBOŽAVAĆETE IH

MEKE I VAZDUŠASTE: Najlepše domaće KROFNE po receptu naših BAKA!

Brze, lake i ukusne - baš kao što su ih naše bake pravile!

foto: Profimedia

Sastojci:

 

- 3 jaja

- 250 g kiselog mleka

- 250 g brašna

- 1 kašičica (nepuna) sode bikarbone

- Šećer u prahu

- Vanilin šećer – za posipanje

- Ulje – za prženje

 

Priprema:

 

Jaja se umute sa kiselim mlekom i dodaje se prosejano bršano sa sodom. Mešajte drvenom kašikom dok se ne dobije homogena smesa. Ugrejte ulje. Uzimajte od testa mokrom kašikom i polako stavljajte u ulje da se prže sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Temperatura ulja ne treba da bude previsoka, da ne bi ostale žive unutra. Krofnice se serviraju sa medom, sirom ili šećerom u prahu.