Kao prilog možete napraviti pire krompir ili proju.
![foto: Bakina kuhinja](/data/images/2020/09/27/12/305313_120302358-343209660338025-7042944543398742447-n_ff.jpg?ver=1601202261)
Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa, 1 puna kašika masti ili ulja, 1 velika glavica crnog luka, 1 suva kolenica, malo svežeg mesa (od vrata). lovorov list, biber...tucana ljuta, crvena mlevena,1 glavica belog luka.
Priprema:
Na ulju propržiti krupno sečen crni luk, kad se uprži dodati na recance kupus. Ako je kupus kiseliji, oprati ga.
![](/data/images/2020/09/27/12/305311_120292560-668439350460083-8349583612162091958-n_ff.jpg?ver=1601202290)
Pržiti malo kupus pa dodati kolenicu koju ste isekli na komade, meso, lovorov list tucana i slatka paprika .
Sve dobro izjednaćiti i još dinastati . Na kraju dodati seckan beli luk. Istresti u djuveč ili neku tepsiju .
Peći u rerni na 220 stepeni C da lepi se zarumeni. Uz podvarak ide proja.
( Bakina kuhinja )