Plastični kalup možete koristiti u toku cele godine i sačuvati omiljene ukuse…
1. Začine poput majčine dušice, ruzmarina, origana i žalfije možete staviti u kalupe za led i preliti maslinovim uljem. Sledeći put kada pripremate omiljeni sos, čorbu ili gulaš, samo dodajte kockice začina.
2. Zaledite čokoladno mleko ili običnu čokoladu i dodajte svojim slatkim napicima.
3. Napravite jagode u čokoladi! U svaki kalup sipajte malo čokolade i umočite u njih jagode. Dobiđete slasnu osvežavajuću poslasticu.
4. Na ovaj način možete zalediti i hranu za bebe ako ste je pripremili u većoj količini.
5. Napravili ste veću količinu fantastičnog paradajz sosa? Ne morate bacati ostatak, zaledite ga u kalupima za led i iskoristite ako vam zatreba kasnije.
6. U kalupe za led sipajte kafu, zaledite je i obogatite ukus ledene kafe u vrelim letnjim danima.
7. Ako vam je ostalo malo vina i plašite se da vam ne izvetri brzo, sipajte ga u posude za led i kasnije dodajte sosovima ili sangriji.
8. Zaledite voćne sokove ili komadiće voća i dodajte ih mineralnoj vodi u vrelim danima.
9. U posudama za led možete sačuvati i pileći bujon i iskoristiti ga pri pripremi raznih specijaliteta.
10. Cveće na vašoj trpezi ne mora biti samo u vazi. Zaledite pupoljke u običnoj vodi i dobićete romantične kockice leda. Koristite cveće koje je dobro oprano i nije tretirano hemikaljama.