za čas se napravi

ZA DANE KAD STE ISUVIŠE LENJI ZA KOMPLIKOVANE POSLASTICE: Fin, ukusan i brz kolač sa jogurtom (RECEPT)

Čuvajte ga do tri dana na sobnoj temperaturi, zatvorenog u kutiju s poklopcem. 

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 200 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • 200 g šećera
  • 1 kašika narendane korice limuna
  • 180 ml grčkog jogurta
  • 120 ml suncokretovog ulja
  • 2 velika jaja
  • ½ kašičice ekstrakta vanile


Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Četvrtasti kalup za hleb namastite, a dno obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi pomešajte brašno s praškom za pecivo i soli, a u drugoj šećer s narendanom koricom limuna.

 

Izmiksajte jaja sa šećerom u pahuljastu smesu, pa dodajte grčki jogurt, ulje i ekstrakt vanile. Potom dodajte pripremljene suve sastojke i dobro promešajte drvenom kašikom. Pripazite da ne ostanu grudvice.

 

Prelijte smesu u pripremljeni kalup i pecite 40-ak minuta u zagrejanoj rerni. Proverite čačkalicom je li kolač gotov, pa pustite da se dobro ohladi pre sečenja.