recept

SAVRŠENA IDEJA ZA BRZ I UKUSAN RUČAK: Evo kako da napravite sočne ĆUFTE u paradajz sosu

Uz ove ćufte odlično ide pire krompir.

foto: Profimedia

Sastojci:

 

300 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
korica hleba u mleku
malo mlevene crvene paprike
biber
so
1 jaje
ulje
malo prezli
2 kašike brašna
200 ml kuvanog paradajza

 

Priprema:


U mleveno meso dodati isceđenu koricu hleba, jaje, seckan crni i beli luk, crvenu mlevenu papriku i mleven biber, so i malo prezli.


Sve dobro rukom izjednačiti. Praviti ćuftice i pržiti u ulju da porumene. Vaditi na ubrus.

 

U šerpicu staviti malo ulja, dodati 2 kašike brašna da porumeni, dodati kuvan paradajz i sipati 300 ml vode i mešati da se ne zgrudva.


Po potrebi posoliti, a pa to ubaciti ćuftice i pustiti da vri par min.