predivna kombinacija

EKSPLOZIJA NAJLEPŠIH UKUSA U JEDNOM ZALOGAJU: Mekani ČUPAVCI S VIŠNJAMA su poslastica kojoj niko neće odoleti (RECEPT)

Stari i provereni kolač pripremljen na nešto drugačiji način pravo je iznenađenje za vaše goste i ukućane

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 4 šoljice brašna
  • 4 jaja
  • 2 šoljice šećera
  • 2 šoljice ulja
  • 2 jogurta
  • prašak za pecivo
  • višnje (po želji)
  • 400 gr čokolade
  • 4 dcl mleka
  • 400 grama kokosa

 

Priprema

 

Odvojite žumanca od belanaca. Umutite sneg od belanaca.

 

Izmešajte brašno, jogurt, ulje, šećer, žumance i prašak za pecivo, te na lagano umutite sneg od belanaca.

 

Pleh premažite uljem i pospite brašnom pa sipajte testo.

 

Pecite desetak minuta, pa spustite i očišćene višnje. Pecite ukupno oko 40 minuta na 180 Celzijusa.

 

Otopite čokoladu s mlekom.

 

Kad se kolač ohladi, isecite ga na kocke, svaku umočite u otopljenu čokoladu, pa uvaljajte u kokos.