jedva čekamo!

NJENA PRABAKA JE IZ SRBIJE, ALI ONA JE USPEH POSTIGLA U DALJINI: Ova lepotica će igrati Sofku u "Nečistoj krvi"!

Šarmantna Sara Sandeva odigraće jedan od najkompleksnijih i najtragičnijih ženskih likova srpske književnosti u ekranizaciji romana Bore Stankovića

foto: Instagram

Uskoro ćemo na malim ekranima gledati seriju "Nečista krv", čije se prve tri epizode bave životom Sofkinog dede Hadži Trifuna, a one bi trebalo da budu montirane u film pod nazivom "Hadžijino zvono".


Nakon toga, videćemo jednu od najtragičnijih i najpotresnijih priča u istoriji domaće književnosti, a u ulozi glavne junakinje mladu glumicu Saru Sandevu (23). Reč je o devojci koja je rođena u Skoplju, a živi i radi u Pragu, gde studira muziku i dramu.

 


Kako su mediji javili pre nekoliko dana, snimanje je počelo, a Sara je svesna veličine i važnosti romana u čijoj će ekranizaciji učestvovati.


Gajim veliko poštovanje i veliku odgovornost zbog toga što sam svesna šta znači uloga Sofke i šta znači roman "Nečista krv" — ističe ona za RTS.


Kako je glumica objasnila, trenutno joj je najveći izazov da zvuči onako kako bismo očekivali da govori Sofka.

 


To je meni najviše jezik. Na tome radim najviše da bih mogla tako da ne bih morala na setu da razmišljam o tome i da mogu da se fokusiram samo na Sofku. A sa Sofkom živim sada svaki dan — kaže Sara.


Ovo je, inače, prvi put da Sandeva radi na svom rodnom Balkanu.


Imam karijeru u Češkoj, imam tamo puno posla, ali rođena sam u Makedoniji i moja prabaka je potekla iz Srbije. Trebalo je da se sačeka malo da dođe projekat koji treba, pravi ljudi i pravo vreme za mene. Sve to ima ovaj projekat i mnogo sam srećna što sam deo toga — uzbuđena je glumica.