anketa

"NE POMAŽEM SUPRUZI U KUĆNIM POSLOVIMA": Muškarac podelio ispovest o kojoj se danima raspravlja na društvenim mrežama

Proteklih dana, internetom je kružila interesantna priča jednog muškaraca o nesvakidašnjem razgovoru koji je vodio sa svojim prijateljem.

foto: Shutterstock

Njegovu priču prenosimo vam u celosti.


Pre nego što krenete da bacate drvlje i kamenje na mene, dozvolite da vam objasnim zašto ne pomažem svojoj ženi oko kućnih poslova  počinje ispovest ovog muža.

 


— Jednog dana došao mi je prijatelj u goste. Pili smo kafu i rakijicu, a onda sam ja ustao i rekao da moram da operem suđe. Drug me pogledao kao da nisma normalan. Sa mešavinom divljenja i zbunjenosti je rekao: "Lepo je što pomažeš svojoj ženi. Ja svojoj ne pomažem zato što nikad nije rekla hvala za sve ono što sam joj pomagao. Prošle nedelje sam usisao kuću, a ona ni jednom nije rekla 'hvala'". Seo sam pored njega i pogledao sam ga pravo u oči: "Ja ne pomažem svojoj supruzi", rekao sam ozbiljno: "Moja supruga ne treba pomoćnika, potreban joj je partner. Ja sam njen partner i u kući posao delimo partnerski. To što ja obavljam posao, ne znači da joj pružam 'pomoć'. Ne pomažem supruzi da očisti kuću jer i ja živim u toj kući i moram da je očistim. Ne pomažem supruzi kad skuvam ručak, jer sam i ja gladam i ja moram da jedem. Muškarac više nema obavezu da hrani porodicu, ali zašto žena još uvek mora da glumi domaćicu i kuvaricu? Ne pomažem supruzi da pere suđe, jer sam i ja koristio to posuđe. Ne pomažem ženi oko dece, jer su to i moja deca i moja dužnost je da se brinem o njima, jer sam im ja otac. Ne pomažem ženi da slaže veš, da ga pere, pegla, jer je to i moj veš i veš moje dece. Ja nisam pomagač u ovoj kući, ja u njoj živim. A što se tiče pohvale: kada si ti zadnji put rekao 'hvala' svojoj supruzi što svaki dan kuva, čisti, pere, brine se o deci?" — piše on.

 

Kako je istakao, njegov prijatelj delovao je vrlo zbunjeno.

 

Drug me sasvim zbunjeno gledao. Izgledao je kao da nije shvatio ni reči što sam mu ispričao. Moj savet muškarcima je da se ostave "mačo gluposti" i da budu ravnopravni partneri svojim ženama. Ne dozvolite da budete gost u svojoj kući, u životu svoje dece — zaključio je.