predivno

LAGANO, HRANLJIVO, BRZO: Jelo s tunjevinom iz konzerve koje morate da probate ovog leta (RECEPT)

Izgleda prelepo, ukus je još bolji!

foto: Shutterstock

Punjeni krompir uvek je poželjan na trpezi, ali malo ko se seti da ga napuni — tunom! Ovaj recept je interesantan i prilično jednostavan, a rezultat je ukusan obrok koji nas dugo drži sitima.


Sastojci:

 

  • 5 krompira srednje veličine
  • 150 grama tunjevine iz konzerve
  • 200 ml majoneza
  • 300 grama kačkavalja, rendanog
  • šaka mladog luka, sitnog seckanog
  • peršuna po ukusu


Priprema


Zagrejte rernu na 200 stepeni.


Uvijte krompire u aluminijumsku foliju, ubacite u rernu,  posle pet minuta smanjite temperaturu na 180 i pecite dok ne omeknu, a potom izvadite i ostavite da se ohlade.

 

Nakon toga ih presecite na pola, ali ne do kraja, već tek toliko da možete da ih izdubite kašičicom, a pažljivo kako ne biste probili ljusku.

 

Izvađeni krompir u drugoj posudi izmrvite viljuškom, a onda mu dodajte luk, malo kačkavalja, majonez i proceđenu tunjevinu. Zatim ovom mešavinom napunite krompire i pospite ih kačkavaljem i peršunom po ukusu.


Prijatno!