RECEPT

STARI BAKIN RECEPT ZA NAJLEPŠU ŠTRUDLU SA ORASIMA: Poslastica koju obožavaju GENERACIJE!

Uz malo truda imaćete divnu poslasticu nakon ručka

foto: Profimedia

Potrebno:

 

400 g brašna

30 g kvasca

100 ml mleka

5 kašika šećera

3 žumanceta

4 kašike jogurta

rendana kora od limuna

prstohvat soli

 

Fil:

 

200 g mlevenih oraha

3 kašike šećera

50 ml mleka

 

Fil: Sjedinite mlevene orahe i šećer, a zatim prelijte vrelim mlekom i promešajte. Ostavite da se prohladi dok pripremate testo.

 

Testo: U mlako mleko stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe. Nakon tog vremena dodajte jogurt, žumanca, šećer, rendanu koru i prstohvat soli. Promešajte i brašnom zamesite testo. Ostavite na toplom 30-45 minuta.

 

Nadošlo testo razvucite na 5 mm debljine i premažite pripremljenim filom od oraha. Uvijte štrudlu i složite u podmazan kalup. Pecite 40 minuta na 180 °C.