jednostavno

TAJNI SASTOJAK JE — PIVO! Sočne svinjske šnicle u sosu interesantnog i bogatog ukusa oduševiće gurmane (RECEPT)

Mogu se služiti i s povrćem, i s pirinčem, i s testeninom i uvek ćete imse rado vraćati

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 700 g svinjetine
  • so, biber
  • oko 60 g brašna
  • peršun
  • 4-5 čenova belog luka
  • 100 ml paradajz soka
  • 100 ml bujona ili vode
  • 100 ml piva
  • čeri paradajz


Priprema


Šnicle posolite i pobiberite. Zatim ih uvaljajte u brašno i ređajte u nauljen pleh. Meso pospite peršunom i seckanim belim lukom. Stavite još jedan red mesa preko sa peršunom i belim lukom.

 

Pomešajte sok od paradajza, bujon ili vodu i pivo, pa zalijte meso. Dodajte čeri paradajz preko. Pecite poklopljeno 60-70 minuta na 220°C + otklopljeno još 15 minuta.