Pomfrit svi obožavaju, uprkos tome što je najveći neprijatelj ukoliko želite da se rešite viška kilograma. Međutim, ovaj recept pomoći će vam da uživate u savršenom ukusu bez griže savesti.
Reč je o pomfrit od tikvica koji je postao pravi hit u svetu.
Pravi se brzo i lako, a oni koji su ga probali tvrde da zadovoljava ukus i najvećih ljubitelja tradicionalnog pomfrita, a uz to ne dodaje kilograme.
Sastojci:
30 g brašna
1 kašika kukuruznog skroba
1 kašičica soli
pola kašičice origana
malo mlevenog crnog bibera
3 belanca
80 g parmezana
100 g prezli
500 g tikvica
Priprema:
Pleh prekrijte papirom za pečenje i zagrejte rernu na 220 stepeni. Isecite tikvice na tanke prutiće. Pomešajte brašno, kukuruzni skrob, so, origano i biber. U drugu posudicu stavite belanca, a u treću parmezan i prezle. Prutiće uvaljajte u brašno, zatim u belanca pa u mešavinu sira i prezli. Položite tikvice na pleh i pustite da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pecite 18-20 minuta i okrenite ih jednom u toku pečenja.