PREUKUSNO

SAN SNOVA, A PRAVI SE LAKO: Lagana štrudla sa vanilom i šumskim voćem (RECEPT)

Lisnato testo u kombinaciji sa pudingom i voćem je idealna poslastica.

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

2 kore lisnatog testa

450-500 g šumskog voća (smrznutog ili svežeg)

malo keksa ili prezli

250 g šećera

puding od vanile (ili drugi po izboru)

2 vanilin-šećera

kora limuna

cimet

 

Postupak:

 

1. Odmrznuto šumsko voće pomešajte sa 2 dl vode, 250 g šećera i vanillin-šećerom, pa stavite da prokuva, piše Stvar ukusa.

 

2. Kad se šećer istopi, voće izvadite, a u prokuvani sirup dodajte puding pomešan s nekoliko kašika vode. Ohladite, pa pola smese stavite na razvaljanu koru lisnatog testa. Pospite usitnjenim keksom (ili prezlama), prekrijte polovinom šumskog voća, po želji pospite s malo cimeta, korom limuna i vanillin-šećerom. Umotajte, stavite u tepsiju na papir za pečenje.

 

3. Ponovite postupak s drugom korom. Pre pečenja po štrudli pobacajte listiće maslaca. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Dok je štrudla još topla, pospite je šećerom u prahu.