Nemoguće im je odoleti
Sastojci:
- 1 šolja mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica otopljenog putera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/2 kašike ekstrakta badema
- 1 /4 šolje šećera
- 1/2 kašike izrendane kore od limuna
- 1 1/2 šolja brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašiku praška za pecivo
Priprema
U posudu sipajte mleko i jaje, pa umutite ručnom mutilicom.
Dodajte puter, vanilu, badem, šećer i koru od limuna.Opet sve lepo umutite ručnom mutilicom. Zatim dodajte prosejano brašno, so i prašak za pecivo.
Umutite testo ručnom mutilicom.
Zatim uzmite štapiće za ražnjiće i nabodite jagode na svaki. Lepo obložite jagodu testom i stavite u šerpu sa dosta ulja.
Pržite kratko, izvadite i stavite na ubrus, pa sklonite sa ražnjića.
Prijatno!
( Izvor: Stvar ukusa )