nešto drugačije

HRANLJIVO, UKUSNO, ZDRAVO: Najsočnija piletina punjena spanaćem (RECEPT)

Osvajaju lakoćom pripreme i predivnom kombinacijom ukusa...

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • pileće belo meso 400 g
  • spanać - 1 šaka
  • sitan sir - 200 g
  • kačkavalj - 100 g
  • paradajz sok - 2 kašike
  • mileram - 100 g
  • prezle - 100 g
  • so, ulje - po ukusu i potrebi


Priprema


Pileće belo meso iseći na šnicle, izlupati ih i začiniti po ukusu. Spanać iseći sitnije, a kačkavalj izrendati na krupno. Za pripremu fila sjediniti sitni sir s kačkavaljem, mladim spanaćem i paradajzom.

 

Sve dobro izmešati. Na pileće šnicle naneti po kašiku fila, preklopiti ih napola, pa krajeve pritisnuti da se slepe. Šnicle premazati mileramom, pa uvaljati u mešavinu prezli i parmezana.

 

Vatrostalnu činiju poprskati uljem i u njoj poređati pripremljene šnicle. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.