Osvajaju lakoćom pripreme i predivnom kombinacijom ukusa...
Sastojci:
- pileće belo meso 400 g
- spanać - 1 šaka
- sitan sir - 200 g
- kačkavalj - 100 g
- paradajz sok - 2 kašike
- mileram - 100 g
- prezle - 100 g
- so, ulje - po ukusu i potrebi
Priprema
Pileće belo meso iseći na šnicle, izlupati ih i začiniti po ukusu. Spanać iseći sitnije, a kačkavalj izrendati na krupno. Za pripremu fila sjediniti sitni sir s kačkavaljem, mladim spanaćem i paradajzom.
Sve dobro izmešati. Na pileće šnicle naneti po kašiku fila, preklopiti ih napola, pa krajeve pritisnuti da se slepe. Šnicle premazati mileramom, pa uvaljati u mešavinu prezli i parmezana.
Vatrostalnu činiju poprskati uljem i u njoj poređati pripremljene šnicle. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
( Izvor: zena.blic.rs )