nešto drugačije na vašoj trpezi

LAKO SE PRIPREMA, A UKUS ĆETE PAMTITI DUGO! Iznenadite porodicu GRČKIM KOHOM sa kokosom (RECEPT)

Ovaj slatkiš priprema se od jednostavnih sastojaka, a aromatičan je i vrlo ukusan

foto: Profimedia

POTREBNI SASTOJCI

 

jaja - 6 komada

šećer - 1 šolja

sveže mleko - 4 kašike

kukuruzni griz - 1 šolja

brašno - 1 šolja

limun - narendana kora jednog limuna

vanila - 1 kesica

cimet - 2 prstohvata

 

ZA SIRUP

 

šećer - 2 i 1/2 šolje

voda - 2 i 1/2 šolje

limun - sok od 1/2 limuna

maslac - 50 g

vanila - 2 komada

kokosovo brašno

 

NAČIN PRIPREME

 

Mutite jaja sa šećerom 10 minuta, dok smesa ne postane vazdušasta. Dodajte mleko i kukuruzni griz i mešajte lagano, dok ne upije. Nakon toga dodajte brašno sa vanilom, cimetom, narendanom korom limuna.

Mešajte lagano da smesa ne padne. Sipajte smesu u namazanu posudu srednje veličine i stavite da se peče na 175 stepeni 30-35 minuta.

Izvadite već ispečeni koh i ostavite da se prohladi. Prelijte da sirupom, koji se sprema na sledeći način.

Skuvajte u odgovarajućoj posudi pomešane vodu i šećer 7 minuta, dodajte sok od limuna, maslac i sklonite sa ringle. Dodajte vanilu i ostavite da se i ona ohladi.

Nakon što prelijete koh sirupom, ostavite da upije 10 minuta i pospite kokosovim brašnom. Ostavite grčki koh u frižideru 4 sata pre nego što servirate. Ukus je neverovatan.