Proteklih godina u Srbiji je sve popularniji puding od čia semena, koji se pravi veoma jednostavno, a jednako je ukusan kao bilo koji drugi puding
Sastojci za jednu osobu:
- 1/4 čia šolje semenki
- 3/4 šolje mleka (kravljeg, bademovog, sojinog…)
- 1 kašičica meda, javorovog sirupa ili drugog zaslađivača koji koristite
- 1 kašika kakao praha (može i bez njega)
Priprema
Uveče u jednu teglu stavite čia semenke, dodajte mleko i promešajte.
Dodajte med i dobro sjedinite. Ako želite, dodajte kakao prah za bogatiji ukus. Sve dobro promešajte (možete da zatvorite teglu i jako promućkate), poklopite i stavite u frižider da prenoći.
Do ujutru će čia semenke nabubreti i u teglici ćete imati fenomenalan puding jako zanimljive tekstrure i potpuno neutralnog ukusa. Dodajte smrznuto voće po želji i pojedite umesto doručka ili kao desert.
Jako je zasitno i ukusno!
( Izvor: Milin kuvar )