Obradujte ukućane ovom savršenom poslasticom
Sastojci:
1/2 kg keksa
1 kg jabuka
1 l vode
250 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
Glazura:
100 g čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Skuvajte vodu, šećer i jabuke (očišćene i iseckane na kockice). Kad se jabuke skuvaju, u smesu dodajte i prah pudinga od vanile, piše Lepa i srećna.
Ređajte u pleh naizmenično red keksa i red jabuka s pudingom. Završni red je keks.
Kad se kolač sasvim ohladi, prevucite ga čokoladnom glazurom ili filom koji možete naprašiti prah šećerom. U tom slučaju, dekorišite čokoladnim sirupom.
Napomena: Keks ne morate da umačete u vodu ili sok jer će ga fil malo smekšati. Eventualno možete da poslednji red ovlaš natopite sokom od jabuka.
( Recepte piše: Milja Lukić, izvor: Lepa & Srećna )