voda i još dva sastojka

OVAJ HLEB SE PRAVI NAJLAKŠE NA SVETU: Džejmi Oliver podelio sa domaćicama RECEPT koji je jednostavan i početnicima

Za ovaj specijalitet Džejmija Olivera trebaće vam voda i još 2 sastojka. Hleb nikad nije bilo lakše napraviti.

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 kesica suvog kvasca

1kg pšeničnog brašna

650ml mlake vode

 

Priprema:

 

U jednoj činiji pomešajte 650ml mlake vode i suvog kvasca. Dodajte i kašičicu šećera da podstaknete kvasac i to promešajte, piše Stvar ukusa.

 

Nakon što uočite mehuriće, dodajte većinu brašna i mešajte sve dok smesa ne postane testo. Počnite da mesite testo rukama. Postepeno dodajte još brašna kako se testo ne bi lepilo.

 

Prebacite testo na brašnjavu površinu i oblikujte sve dok ne vidite da je postalo sasvim elastično. Još malo ga umesite, a onda ga razdvojte na dva dela.

 

Ostavite obe vekne u nauljenom plehu nekih pola sata do sat vremena da testo naraste.

 

Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite 35 minuta dok ne dobije zlatnu boju.