100% deluju

KAKO DA JAJA NE POPUCAJU TOKOM KUVANJA? Ove trikove za farbanje uskršnjih jaja MORATE da probate

Svakoj domaćici se dogodilo da značajan broj jaja ne može da ukrasi kako je želela jer su jaja popucala prilikom kuvanja u boji. Predstavljamo vam dva načina da to izbegnete.

foto: Profimedia

Ukoliko svake godine morate da odvojite određeni broj jaja za salatu ili odmah pojedete jer su popucala, ne očajavajte. Dovoljno je da primenite sledeće trikove.


Pazite na temperaturu prostor u šerpi


Ono što je posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, kao i da jaja imaju mesta za plutanje u vodi.

 

Ukoliko stavite previše jaja, ona će se sudarati tok voda ključa i veća je verovatnoća da će popucati.

 

Dobar način da to izbegnete jeste da stavite manje jaja, mešate vodu sve dok ne provri, kuvate nekoliko minuta i onda ih ostavite da odstoje u toj vodi 20-30 minuta.

 

foto: Profimedia

Staro dobro sirće


Pored toga što je odlično za dezinfekciju i brojne kućne trikove, iskusne domaćice znaju da je kašika sirćeta u vodi u kojoj se kuvaju jaja sasvim dovoljna da ne puknu!

 

Bake nas savetuju da koristimo i so, mada se najčešće koriste zajedno — kašika sirćeta i prstohvat soli!