recept dana

KUVANA HRANA JE NAJBOLJI IZBOR: Punjene paprike pravljene na BAČKI način!

Održite dobar imunitet i jedite kuvano

foto: Profimedia

Potrebno je:

 

12 srednjih paprika babura

1 krompir

 

Za nadev:

 

500 g mlevenog mesa

1/2 šolje riže - pirinča

1 glavica crvenog luka

5-6 čena belog luka

1 šargarepa 

1 kašičica mlevene paprike

1 kašičica suvog biljnog začina

1 dl ulja

malo soli

po želji biber

 

Za preliv:

 

300 ml soka od paradajza

300 ml tople vode

 

Priprema:

 

Paprike očistiti izvaditi im drške, oprati i ostaviti da se osuše.

 

Crveni i luk i šargarepu sitno iseckati te izdinstati na ulju. Potom dodati mleveno meso i dinstati dok ne porumeni. Meso iscediti iz ulja i dodati mu pirinač, sitno iseckan bijeli luk i začine. Dobro izmešati i puniti paprike, ne baš do vrha pošto se pirinač kasnije raširi pa da paprike ne bi pucale.

 

Krompir iseći na tanke kolutiće i sa njim zatvarati paprike kako pri pečenju meso ne bi ispadalo.

 

U pekač staviti ulje koje je ostalo od dinstanog mesa, a zatim dodati pomešan sok od paradajza i vodu. Paprike poređati u pekač i peći sat i 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

 

foto: Profimedia