Mislite na svoje zdravlje
Potrebno je:
2 tikvice
1 šargarepa
100 g blitve
1 glavica crnog luka
5-6 čena belog luka
1 kocka kokošije supe
malo bibera
1 kašika biljnog začina
Priprema:
Luk iseći na sitno. Tikvice na kocke, a šargarepu na kolutove.
U šerpu staviti malo maslinovog ulja i dodati prvo luk (malo dinstati), zatim tikvice i šargarepu i sve dinstati 5 minuta da povrće malo omekša.
Zatim dodati očišćenu i isečenu blitvu. Doliti pola litra vode i staviti kokošiju kocku. Kuvati još malo.
Napraviti zapršku (malo ulja i kašika brašna) i dodati u šerpu. Dobro izmešati i još malo kuvati. Kroz cedaljku odvojiti tečnost od povrća.
Povrće staviti u blender i dobro izmiksati. Izmiksano povrće vratiti u tečnost gde se kuvalo i sve dobro sjediniti. Ostaviti još malo da se kuva pa dodati malo bibera i biljnog začina.
Potaž servirati u tanjir i služiti sa slatkom pavlakom.