recept dana

SAČUVAJTE DOBAR IMUNITET: Potaž od povrća je savršeno toplo predjelo za celu porodicu!

Mislite na svoje zdravlje 

foto: Profimedia

Potrebno je:

 

2 tikvice

1 šargarepa

100 g blitve

1 glavica crnog luka

5-6 čena belog luka

1 kocka kokošije supe

malo bibera

1 kašika biljnog začina

 

Priprema:

 

Luk iseći na sitno. Tikvice na kocke, a šargarepu na kolutove.

 

U šerpu staviti malo maslinovog ulja i dodati prvo luk (malo dinstati), zatim tikvice i šargarepu i sve dinstati 5 minuta da povrće malo omekša.

 

Zatim dodati očišćenu i isečenu blitvu. Doliti pola litra vode i staviti kokošiju kocku. Kuvati još malo.

 

Napraviti zapršku (malo ulja i kašika brašna) i dodati u šerpu. Dobro izmešati i još malo kuvati. Kroz cedaljku odvojiti tečnost od povrća.

 

Povrće staviti u blender i dobro izmiksati. Izmiksano povrće vratiti u tečnost gde se kuvalo i sve dobro sjediniti. Ostaviti još malo da se kuva pa dodati malo bibera i biljnog začina.

 

Potaž servirati u tanjir i služiti sa slatkom pavlakom.