Pozovite goste na ručak.
Sastojci:
600 g jagnjećeg mesa od vrata, plećke
2 dl ulja
150 g crnog luka
100 g šargarepe
100 g korena peršuna
100 g celera
2 lovorova lista
3 g bibera u zrnu
15 g aleve paprike
150 g svežih babura paprika
100 g brašna
150 g svežeg paradajza
1 veza mirođije
1 veza prešunovog lista
2 žumanceta
sok od 1 limuna
2 l fond voda
2 dl slatke pavlke
Priprema:
U posudu sa zagrejanom masnoćom, staviti seckani crni luk i pržiti da dobije zlatnožutu boju. Dodati jagnjeće meso meso isečeno na kocke, lovorov list i biber. Sve tako dinstati dok meso postane napola mekano. Dodati korenasto povrće i dalje dinstati dok povrće i meso ne postane mekano. Dodati alevu papriku i još malo dinstati i zatim naliti fond vodu. Kuvati na umerenoj temperaturi i dodati soli, sečenu baburu i paradajz, kuvati dok paprika ne omekša. Od masnoće i brašna napraviti braon zapržaku i dodati čorbi uz mešanje. Kuvati još deset minuta i dodati mirođiju, limunov sok i soli . Kuvanu čorbu čuvati na tolom mestu do serviranja.