Većinu sastojaka možete pronaću u svom špajzu
Sastojci:
500 g teletine od buta
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
1 peršun
1 paškanat
2 krompira
1 manji koren celera
100 g graška
2 kašike masti
peršunovo i celerovo lišće
lolber
1 goveđa kocka za supu
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica suvog začina
2 kašike brašna
2 dl kisele pavlake
1 žumance
1 limun
malo ulja
Priprema:
U šerpu staviti mast, sitno iseckano meso i sitno iseckan crni luk, pa dinstati 15 minuta uz povremeno dolivanje vode. Za to vreme ostatak povrća očistiti i iseckati na sitne kockice, pa i njega ubaciti u šerpu. Dodati, so, biber, začin, sitno seckano peršunovo i celerovo lišće, 2 dl vode, pa na laganoj vatri dinstati još 1h. Kada se sve lepo udinstalo, naliti 2l vode, staviti lolber i kocku za supu, pa ostaviti čorbu da provri. U tiganju na malo ulja sa 2 kašike brašna napraviti belu zapršku, pa njome zapržiti čorbu. Kuvati je još 10 minuta. Posebno umutiti kiselu pavlaku i žumance sa malo čorbe i dodati pred kraj, samo da provri.